Društvo s ograničenom odgovornošću za obavljanje vodnih usluga

0800 200 088

info@tekija.hr

Vodovodna 1

IZGRADNJA MAGISTRALNOG VODOVODA POŽEGA – PLETERNICA

IZGRADNJA MAGISTRALNOG VODOVODA POŽEGA – PLETERNICA

Tekija d.o.o. je započela izgradnju magistralnog vodovoda Požega – Pleternica. Paralelno s magistralnim vodovodom će se izgraditi i novi opskrbni i priključni cjevovodi za kućne priključke. Početak radova je nastupio potpisom ugovora dana 22.11.2021. godine, a planirani završetak radova je u razdoblju od četiri godine, odnosno do studenog 2025. godine.


Ovaj projekt obuhvaća rekonstrukciju magistralnog vodovoda uz javno-prometnu površinu državne ceste DC 38 u naseljima Vidovci, Dervišaga, Kuzmica, Srednje Selo, Viškovci, Blacko i Vesela. Ukupno projektirana duljina magistralnog vodovoda iznosi 7.844 m promjera 225 mm, a opskrbnog i priključnog cjevovoda 10.779 m promjera 110 i 63 mm. Materijal od kojeg se izvode predmetni cjevovodi je polietilen visoke gustoće PE 100 za tlakove do 10 bara.
Svrha izgradnje novih cjevovoda je zamjena postojećeg dotrajalog cjevovoda od PVC-a promjera 225 mm, starosti oko 40 godina koji zahtijeva česte intervencije na saniranju puknuća.

 

vesela2
Izgradnjom novih cjevovoda će se osigurati kvalitetnija vodoopskrba navedenih naselja, ali i cijelog područja Pleternice. Isto tako, ovo će značajno utjecati na smanjenje gubitaka vode na ovoj dionici.
Izvođač radova je Zajednica ponuditelja Vodoprivreda Vinkovci d.d. iz Vinkovaca i Niskogradnja Marijanović iz Kaptola.
Ukupna vrijednost investicije iznosi 11,82 mil. Kn koje zajednički sufinaciraju Hrvatske vode, Gradovi Požega i Pleternica. Ovaj projekt se nalazi na tzv. Indikativnoj listi za sufinaciranje iz EU sredstava iz Nacionalnog programa za otpornost i oporavak (NPOO).
Trenutno se izvode radovi u naselju Vesela i do sada je izvedeno 1.770 m cjevovoda.

 

vesela3