Društvo s ograničenom odgovornošću za obavljanje vodnih usluga

0800 200 088

info@tekija.hr

Vodovodna 1

NABAVLJENA NOVA OPREMA  ZA ČIŠĆENJE I KONTROLU KANALIZACIJSKIH MREŽA

NABAVLJENA NOVA OPREMA ZA ČIŠĆENJE I KONTROLU KANALIZACIJSKIH MREŽA

U okviru projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega“ nabavljena je nova oprema – specijalno vozilo za čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskog sustava te njihovo transportiranje, pražnjenje septičkih jama i odvoz njihovog sadržaja do Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Požege.

Isto tako, nabavljeno je i specijalno vozilo s kamerom za inspekciju stanja cjevovoda kanalizacijskog sustava.
Specijalno kombinirano vozilo ima dvostruku namjenu: služi za pročišćavanje kanalizacije vodenim mlazom pod visokim tlakom i za usisavanje muljevitog sadržaja. Ove dvije funkcije mogu raditi pojedinačno i istovremeno. Na ovaj način omogućeno je brzo, efikasno i ekonomično čišćenje i održavanje kanalizacijske mreže.
Osnovni elementi nadogradnje su: dvokomorni rezervoari za čistu vodu i za muljeviti sadržaj, pumpa za čistu vodu visokog tlaka s mlaznicama za čišćenje kanalizacijskih cijevi i vakuum pumpa za usisavanje muljevitog sadržaja.

oprema2

 

oprema3

 

oprema4

 

oprema5


Drugo vozilo je opremljeno posebnom opremom koja velikom točnošću i uz pomoć CCTV kamere služi za snimanje i ispitivanje kanalizacijskih cijevi, lociranje kvarova, kao i lokacije nelegalno izvedenih priključaka. Vozilo je opremljeno i računalnom opremom za rad na terenu. Ovo vozilo će znatno pomoći u brzini reakcije jer će Tekijini djelatnici puno brže moći točno odrediti lokacije na kojima je došlo do mjesta začepljenja u kanalizaciji a relativno lako otkrivat će se i nelegalni korisnici koji su priključeni na sustav, a ne plaćaju uslugu.
Nabavka ovih specijalnih vozila će sigurno poboljšati kvalitetu usluge.

oprema6

 

oprema7

 

oprema8

Ukupna vrijednost nabavljene opreme je 4,18 mil. Kn a sredstva su osigurana iz EU kohezijskog fonda 72,45 %; Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja 11,02 %; Hrvatskih voda 11,02 % i lokalnih sredstava Grada Požege i Općina Brestovac i Velika 5,51 %.

 

oprema9

oprema10