Društvo s ograničenom odgovornošću za obavljanje vodnih usluga

0800 200 088

info@tekija.hr

Vodovodna 1

Sanacija kanalizacijske mreže metodom bez iskopa u ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi

Sanacija kanalizacijske mreže metodom bez iskopa u ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi

U tijeku su radovi na sanaciji kanalizacijske mreže u ulici dr. Franje Tuđmana na dionici od Vukovarske do Njemačke ulice. Prethodni CCTV snimak postojeće kanalizacije utvrdio je značajan broj razmaknutih spojeva, infiltracije na spojevima, te stršeće priključke zbog čega je bilo nužno pristupiti sanaciji utvrđenih nedostatka.


Budući da se radi o izrazito prometnoj ulici čije bi dugotrajno zatvaranje uzrokovalo prometne gužve u gradu Požegi procijenjeno je da bi standardnu metodu iskopa postojećih i ugradnje novih cijevi trebalo zamijeniti modernijom tehnologijom sanacije bez iskopa tzv. CIPP metodom, kojom se znatno skraćuje vrijeme izvođenja radova.
Ovom metodom se cijev od netkanog poliesterskog filca impregnira i premazuje zaštitnim slojem polipropilena te se komprimiranim zrakom upuhuje kroz postojeću cijev da bi se završno vodenom parom na temperaturi od oko 130 °C kemijskom reakcijom izazvalo njeno otvrdnjavanje što u konačnici čini novu cijev zalijepljenu na stjenke postojeće kanalizacijske cijevi. Spojevi postojećih kanalizacijskih priključaka na toj dionici cjevovoda se naknadno prolaskom kroz cijev specijalnog robota s rezačem i kamerom izrezuju te ponovno stavljaju u funkciju.
Izvođač radova je zajednica gospodarskih subjekata Goran i Zoran d.o.o. Solin, Hidroinspekt d.o.o. Matulji i CIAN d.o.o. Split, a vrijednost ugovora je 464.246,00 kn.
Završetak radova predviđa se do kraja tjedna.

 

3t

 

20221116 103503